Over Heidi 

Op mijn vierde wist ik al dat ik violiste wilde worden en ben op mijn zesde begonnen met muzieklessen. Ik heb gestudeerd bij diverse docenten onder wie Jan Glastra (blokfluit), Brigitte Kraamwinkel, Nick Devons, Berry van Vugt, Julia Veerling & Jeroen de Groot (viool) en Jean van Vugt (piano). 

Ik heb naast kamermuziek ook ruim 25 jaar orkestervaring in diverse symfonie-orkesten en meegewerkt aan enkele tournees (o.a. Finland en Rusland) en dvd-/ cd-opnames. Als lid van het J.Pzn Sweelinckorkest en Het Orkest heb ik door het hele land concerten gegeven, waaronder ook geregeld in Het Concertgebouw in Amsterdam, De Beurs van Berlage en Het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht.  In mijn vroegere woonplaats Almere heb ik een bloeiende vioolpraktijk gehad. Ook heb ik deel uitgemaakt van het New Venture Trio tot 2018. 

 

Pedagoog/ Onderwijskundige

Naast mijn vioolstudie heb ik aan Universiteit Leiden onderwijskunde gestudeerd. In 2014 ontwikkelde ik op verzoek van het Expertteam mede het beleid voor Hoogbegaafdheid voor Het Trinitas Gymnasium Almere. Tegenwoordig combineer ik mijn studies met elkaar door de lesmethodiek op iedere leerling - jong of oud, aan te passen. 

 

Methodiek viool-, blokfluit- en pianoles 

Ik geef al jarenlang met veel plezier muziekles aan volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. Ik maak daarbij voor zowel blokfluit, piano als viool gebruik van een combinatie van eigentijdse muziekmethoden.  Voor de jongste leerlingen gebruik ik een speciale methode die afgestemd is op de vaak wat kortere concentratieboog en de behoefte om spelenderwijs te leren. Er wordt samen met de leerlingen op een professionele manier aan een goede basis gewerkt met structurele aandacht voor lichamelijke balans, techniek, muziektheorie en muzikaliteit. Tijdens de les begeleid ik mijn leerlingen regelmatig op de piano of met viool.


Voorspeelmomenten

Minimaal twee keer per jaar is er een voorspeelmoment. Tijdens deze concerten is er een ontspannen en gezellige sfeer, waardoor de leerlingen in een ideaal klimaat ervaring opdoen in het voorspelen. Ouders genieten hier ook zichtbaar van. 

 

Lina & Loraine

Samen met Wendy Lina heb ik het duo "Lina & Loraine" opgericht. Wij geven licht klassieke concerten voor viool en piano. Onze concerten zijn geschikt voor jong en oud.