Op mijn vierde wist ik al dat ik violiste wilde worden en ben dan ook heel jong begonnen met muzieklessen. Ik heb gestudeerd bij diverse docenten onder wie Jan Glastra (blokfluit), Brigitte Kraamwinkel, Nick Devons, Berry van Vugt, Julia Veerling & Jeroen de Groot (viool) en Jean van Vugt (piano). 

Ik heb naast kamermuziek ook ruim 25 jaar orkestervaring in diverse symfonie-orkesten en meegewerkt aan enkele tournees (o.a. Finland en Rusland) en dvd-/ cd-opnames. Als lid van het J.Pzn Sweelinckorkest, Het Orkest en diverse ensembles heb ik door het hele land concerten gegeven, waaronder ook geregeld in Het Concertgebouw in Amsterdam, De Beurs van Berlage en Het Conservatorium van Amsterdam/Utrecht.  In mijn vroegere woonplaats Almere heb ik een bloeiende vioolpraktijk gehad. Ook heb ik deel uitgemaakt van het New Venture Trio (piano, fluit & viool) in samenwerking met Jean van Vugt en Robert Vroegindeweij. 

 

Pedagoog

Naast mijn vioolstudie ben ik aan Universiteit Leiden in pedagogische wetenschappen en onderwijskunde afgestudeerd. In 2014 ontwikkelde ik op verzoek van het Expertteam het beleid voor Hoogbegaafdheid voor Het Trinitas Gymnasium in  Almere. Tegenwoordig combineer ik mijn studies met elkaar door de lesmethodiek en persoonlijke aanpak op iedere leerling - jong of oud, af te stemmen.  

  

Heidi en Jean

Samen met Jean van Vugt geef ik concerten voor viool & piano. Ik speel op de viool die in 1969 door de meestervioolbouwer Jaap Bolink is gemaakt.