Muziekles ondanks het Coronavirus

 

Ook ik neem mijn verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus te beperken uiterst serieus. Voor leerlingen uit een risicogroep bied ik online les via Facetime of Whatsapp-videobellen als een alternatief aan. Op je instrument oefenen kan je helpen even los te komen van zorgen, huiswerk of verveling. 

 

Hoe het in zijn werk gaat: 

  • Ik bel met Whatsapp video of Facetime op de afgesproken lestijd.
  • De lessen worden iets ruimer gepland, zodat er geen tijd verloren gaat aan technische zaken. 
  • Leerlingen hebben hun schrift, leskaart en potlood al bij de hand. Zij schrijven nu zelf het huiswerk op en zetten wanneer nodig vingerzettingen of aanwijzingen in hun bladmuziek. 
  • Zoals altijd is er altijd ruimte om even te vertellen hoe de week is geweest. Daarna zullen zoals gewoonlijk techniek, lesboek, theorie en de losse stukken aan bod komen. Het tempo van de les blijft even hoog als voorheen. 
  • Als er iets voorgedaan moet worden, kan de leerling op de toetsen van Heidi's vleugel kijken. Bij vioollessen is dit niet nodig uiteraard en staan we beiden met viool voor de camera. 
  • De meest ideale situatie is wanneer ik na instructie ook op de handen de pianoleerling kan kijken en/of dat de vioolleerling grotendeels in beeld is.
  • Na afloop van de les worden alle afspraken voor de volgende les even herhaald en in het schrift gezet....  Nou lekker oefenen en tot volgende week! 

Wat ouders en leerlingen zeggen over online lessen: 

 

" Wat een super idee die online lessen. " ~ Elea

 

" Gaaf dat mijn dochter ondanks de Corona crisis toch les kan volgen! Via FaceTime gewoon een kwalitatief goeie les. Super fijn dat Heidi's muziekschool meteen inspeelt op de mogelijkheden." ~ Nicole Smeets

 

" Erg fijn om nu online pianoles te krijgen. Dan kan ik toch vooruit met spelen en oefenen." ~ Martijn

 

"Even through Whatsapp, Heidi gives precise instructions and there is progress! This solution is working well for the time being." ~  Adeline

 

" Ik ben blij dat zo toch een aantal dingen door kan blijven gaan." ~ ouder

 

Voor een keertje was het wel te doen, maar normaal is les leuker en fijner."

~ Sanne

 

" De online lessen gingen prima. Een goede oplossing om toch met piano te blijven oefenen."  ~ Gonnie

 

" Een onderbreking van de dag, toch muziekles op afstand. Het is wennen maar voor ons allen noodzakelijk" ~moeder van een leerling