NooTzaak van Muziekonderwijs 

Kinderen spelen in hun vrije tijd niet zoveel meer buiten en dus ook minder met elkaar. Het bespelen van een instrument geeft hen weer de kans om samen te spelen. Muziek beoefenen leert afstemmen op elkaar, samen afspraken maken en naar elkaar luisteren. Bovenal kan je samen iets moois maken zonder wedstrijdelement. Soms ben je de belangrijkste partij en mag je het luidst spelen. Soms is jouw partij een begeleidende en moet je even in de schaduw spelen.

 

In het tijdperk van games en beeldschermen is er zo weinig ruimte voor het ontwikkelen van creativiteit en muzikaliteit. Aspecten die bij de muziekles aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Wat raakt je? Wat spreekt je aan? Wat is jouw smaak? Hoe wil jij klinken? Durf jij je te laten zien? 

 

Om een muziekinstrument te leren spelen, hoef je geen studiebol te zijn. Je hebt geen diploma's nodig om goed te zijn in de omgang met mens of dier, in de muziek of andere vormen van kunst. Bij Heidi's Muziekschool mag het vooral gaan om muzikaal plezier beleven. Musiceren geeft je de gelegenheid om juist even los te komen van de prestatie- en competitiemaatschappij. Op de scholen zijn er vaak onvoldoende middelen en tijd om aandacht aan muzikale ontwikkeling te geven. Voor muziekonderwijs kunt u daarom bij Heidi terecht. 

  

Tijdens de feestelijke leerlingenuitvoeringen kun je leren waarderen dat iedereen op z'n eigen niveau speelt.